rácsok mögött

2020.01.16. 08:39

Nem engedik ki a férfit, aki egy telefon miatt akart felgyújtani egy embert

Letartóztatásban marad az a férfi, aki egy mobiltelefon miatt akarta felgyújtani egy másik embert Süttőn.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki egy mobiltelefon miatt támadt rá a sértettre, a bántalmazást követően pedig fel akarta gyújtani. A nyomozási bíró március 11-ig meg is hosszabbította a szeptember 11. óta rácsok mögött tartott férfi letartóztatását, mert a gyanúsítottal szemben a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, továbbá megalapozottan feltehető az is, hogy a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: a megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfi szeptember 8-án 14 óra után fejszével és egy gyúlékony anyaggal megtöltött flakonnal a kezében, jelent meg egy süttői telken, hogy az előző nap eltűnt mobiltelefonját a sértetten számon kérje. Amikor a helyszínre ért, szó nélkül több alkalommal megrúgta, ököllel megütötte áldozatát, majd a kezében lévő fejszével felé hadonászott, melynek során a jobb kézfejét megsértette.

Közben azt kiabálta, hogy „megöllek”, „kinyírlak”, és folyamatosan a telefonját kereste, majd a magával vitt flakonból gyúlékony anyagot locsolt szét a pincében, illetve a sértett fejére és ruházatára, aztán zsebéből elővette az öngyújtóját, és azt szikráztatta, miközben továbbra is azzal fenyegetőzött, hogy „megdöglesz”. Egy jelenlévő férfinak sikerült kilöknie az öngyújtót a kezéből, így a sértettnek sikerült elmenekülnie a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében bordatörést, testszerte zúzódást, jobb kézháton pedig vágott sebet szenvedett el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában