hárman tették

2020.01.12. 15:28

Naszályon fogták el a dunavarsányi férfi gyilkosait

Naszályon fogtak el a rendőrök három embert, akik a gyanú szerint szilveszterkor agyonvertek egy dunavarsányi férfit – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kemma.hu/police.hu

Naszályon fogtak el a rendőrök három embert, akik a gyanú szerint szilveszterkor agyonvertek egy dunavarsányi férfit - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: police.hu

A nyomozás jelenlegi adatai szerint január 4-én otthonában családtagjai holtan találtak egy 56 éves dunavarsányi férfit. A helyszínen nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult az elsődleges orvosi vélemény szerint a 2019 utolsó napján, szilveszterkor bekövetkezhetett halál körülményeinek tisztázására.

Az igazságügyi szakértő bevonásával végzett boncolás alkalmával öt nappal később a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket rögzítettek, ezért az eljárást immár a büntetőeljárás szabályai szerint, emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatták a Pest megyei életvédelmi nyomozók. Számukra mindössze 24 óra elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy azonosítsák és elfogják a gyanúsítottakat.

Naszályon csaptak le a feltételezett elkövetőkre (Fotó: police.hu)

A rendőrök időt és fáradtságot nem kímélve gyűjtöttek össze néhány óra alatt annyi adatot, amely alapján kijelenthették, a bűncselekményt nagy valószínűséggel hárman követték el: a 36 éves B. K., élettársa a 41 éves N. K-né, és fia, a 18 éves N. T. Körözést adtak ki ellenük, miközben kapcsolatrendszerüket igyekeztek minél szélesebb körben feltérképezni. Így jutottak el Naszályra, ahol késő este egy Kinizsi utcai háznál, egy Suzuki körül két, ismerősnek tűnő férfit láttak meg. A járműbe szálló és azzal elinduló két férfi útját egy Pest megyei nyomozókkal teli rendőrautó állta el, a szolgálati autóból kipattanó zsaruk esélyt sem adtak a további menekülésre.

Lopott Suzukival akart elhajtani a banda két férfi tagja (Fotó: police.hu)

 

B. K. és N. T. kezén már bilincs volt, amikor az erősítésként megérkező komáromi és további Pest megyei rendőrök a házból felszólításra kilépő N. K-nét elfogták. A bujkálásra használt házat ezek után átkutatták, és számos, a megölt dunavarsányi férfi otthonából származó mobiltelefont, ékszert, élelmiszert lefoglaltak. Miután kiderült, hogy a Suzukit lopás miatt körözik, azt is lefoglalták.

A trió mindegyik tagját őrizetbe vették (Fotó: police.hu)

A tiborszállási illetőségű B. K., N. K-né és N. T. ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vételük mellett folytatja a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában