téves riasztás

2020.01.14. 14:59

Működésbe hozta a tatabányai pláza tűzjelzőjét, a bíróságon felelhet tettéért

A tárkányi férfi még 2019-ben indokolatlanul hozta működésbe a tatabányai pláza tűzjelzőjét és még a tűzzáró ajtót is megrongálta.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 41 éves tárkányi férfi még 2019. április 18-án 17 óra után, indokolatlanul megnyomta egy tatabányai bevásárlóközpont mélygarázsának tűzjelző rendszer kapcsolóját. Ennek hatására, a mélygarázsban működésbe lépett a vízfüggöny, valamint a rendszer jelzést adott a katasztrófavédelem irányába is. A riasztás azt a látszatot keltette, hogy a mélygarázsban tűz ütött ki, azonban ilyen esemény nem történt. A tettes a cselekményét követően távozott, majd később visszatért és egy tűzzáró ajtót is megrongált.

Nemsokkal később visszatért a helyszínre és tűzzáró ajtót is megrongálta (Fotó: Police.hu)

A tatabányai rendőrök azonosították és a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a tárkányi lakost. Ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt indult büntetőeljárás. A Tatabányai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat a napokban megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában