tűz

2020.01.14. 12:24

Tatai mesterlövész lőtte ki a lángoló palackot Bábolnán

Óvodásoknak és bölcsődéseknek is el kellett hagyniuk a közeli épületet, amíg a mesterlövész dolgozott Bábolnán.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kigyulladt egy acetilén palack egy felújítás alatt álló, ezer négyzetméteres csarnoképületben Bábolnán, az Erzsébet utcában. Komáromból és Kisbérről hivatásos, Ácsról és Nagyigmándról önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is az esethez ért.

Az egységek egy vízsugárral hűtik a palackot és környezetét, valamint megkezdték az átszellőztetést. A tűz nem terjedt át az épületre, amelyet az ott tartózkodók időben elhagytak.

Az acetilén palackot mesterlövész lőtte ki, emiatt a közeli óvodát, bölcsődét, lovardát ki kellett üríteni, az intézkedés összesen 168 embert érintett. A tűzoltók a kilőtt palackot vízsugárral hűtötték, a kiürített épületekbe már mindenki visszatérhetett.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint munkavégzés közben keletkezett a tűz egy acetilén palack tetején. A szakemberek a palackot nem tudták eloltani, a túlhevülés miatt bekövetkezhető robbanásveszély miatt rendőri segítséget kértek a berendezés kilövésére. A tatai rendőrök egyike sikeresen kilőtte a palackot, ezáltal megakadályozva a robbanást. A művelet idejére a közelben lévő óvoda és bölcsőde épületéből 117 gyermeket és 27 felnőttet, valamint a közeli iroda épületéből 24 felnőttet helyeztek biztonságba a helyi sportcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában