brutalitás

2020.01.31. 07:47

Meghosszabbították az esztergomi gyermekotthonban késelő lány letartóztatását

Az ügyészség indítványának helyt adva a bíróság további három hónappal meghosszabbította a 13 éves késelő lány letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította a letartóztatását annak a 13 éves lánygyermeknek, aki 2019. december 29. napján egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta 15 éves iskolatársát.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a főügyészség indítványt tett a lány letartóztatásának további három hónappal, április 30-ig történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés és a jogellenes befolyásolás veszélye, ezen túlmenően a büntetőeljárás lefolytatása vele szemben továbbra sem ütközik akadályba. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az indítványnak helyt adott és az indítványban foglaltak szerint meghosszabbította a terhelt letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a 13 éves lány 2019. december 29-én 17 óra 30 perc körüli időben az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül egy alkalommal, egy 11,5 cm pengehosszúságú késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással és beszámítási képességgel, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A lány ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában