rácsok mögött

2020.01.29. 12:38

Meghosszabbították az esztergomi drogbanda letartóztatását

A nyomozás még tart a hét ember ellen, akik kábítószerrel kereskedtek és drogot birtokoltak Esztergomban és környékén.

F. M.

Forrás: Police.hu

További három hónapra meghosszabbították annak az esztergomi drogbanda tagjainak a letartóztatását, akiket 2019 novemberében kapcsoltak le a rendőrök, és elfogásukat követően tartóztatta le a bíróság egy hónapra. A droghálózat másik két tagját néhány nappal később kapták el.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség 2019 decemberében tett indítványt hét gyanúsított letartóztatásának hosszabbítására. Az indítvány eredményes volt, mert az Esztergomi Járásbíróság mind a hét elkövető letartóztatását meghosszabbította. Négy személy március 11-ig, három ember március 12-ig letartóztatásban marad. Az ügyben a nyomozás még folyamatban van.

Három férfi saját kábítószer fogyasztásuk során ismeretségbe kerültek kábítószert értékesítő személyekkel, majd 2018-tól maguk is kábítószert kezdtek értékesíteni. A kereskedelem során egymás szervezett tevékenységéről tudva, azt segítve, időnként közösen, időnként külön-külön kábítószereket vásároltak, majd értékesítettek tovább Esztergomban és környékén.

Esztergomban és környékén terjesztették a drogot (Fotó: Police.hu)

Az egyik férfit esztergomi lakóhelyén november 8-án kapták el a rendőrök. A rendőrség tájékoztatása szerint a 24 éves lábatlani F. T. épp kábítószert akart eladni Táton. A díler egy parkolóban találkozott a vevővel és éppen át akarta adni neki a drogot, amikor az esztergomi nyomozók tetten érték. A rendőrség növényi törmeléket, masszát, fehér port, tablettákat, és szennyezett dohányőrlőt foglalt le. A lefoglalt anyagok a gyanú szerint kábítószert tartalmaznak. A gyanúsítottak egyike az építőipari munkákból származó alkalmi jövedelme mellett családi tulajdonban lévő ingatlan hitelének törlesztésére használta fel a kábítószer értékesítéséből származó bevételt.

Ennek a férfinak a lábatlani lakóhelyén a nyomozó hatóság bruttó 45,3 gramm tömegű növényi törmeléket és bruttó 500 gramm tömegű port foglalt le. Ennek a férfinak a nő élettársa a kábítószerek értékesítésében maga is részt vett, több alkalommal jelen volt a kábítószerek átadásánál, az élettársa telefonját kezelte, hívásait fogadta, a megrendeléseket számára közvetítette, valamint társának a kábítószer értékesítéséből adódó kintlévőségeit, másokkal szembeni anyagi követeléseit adminisztrálta.

Egy másik gyanúsítottól a nyomozó hatóság táskában bruttó 88,9 gramm tömegű, részben kiadagolt növényi törmeléket és a kábítószer adagolásához használatos digitális mérleget foglalt le. Két férfi 2019-ben úgy döntött, hogy a kábítószerek fogyasztása mellett azok értékesítését is végzik. Egyikük egy alkalommal mintegy 15-20 darab extasy tablettát is értékesített oly módon, hogy abba bevont egy másik elkövetőt is, és a hasznon megosztoztak.

Épp üzlet közben érték tetten az egyik dílert (Fotó: Police.hu)

A társaság hetedik tagja 2019-ben 2 alkalommal, alkalmanként 50 gramm mennyiségben vásárolt speedet, majd azt alkalmanként 90 ezer forintért adta tovább. Ennek a férfinak a lakóhelyén a nyomozó hatóság összesen bruttó 22,49 gramm tömegű, nejlontasakokba kiadagolt növényi törmeléket, csomagolóanyagokat és kábítószer őrlőt foglalt le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában