vádemelési javaslat

2020.01.21. 13:04

Már az ügyészségen a 47 éves pénztárcatolvaj ügye

Lopás miatt indult büntetőeljárás a nő ellen, aki eltett egy pénztárcát az egyik tatabányai üzletben. A rendőrség pár nap alatt befejezte ellene a nyomozást.

Kemma.hu/police.hu

Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

A vértesszőlősi nő január 10-én délelőtt, egy tatabányai üzletben vásárolt. A földön egy pénztárcára lett figyelmes, amit a táskájába rejtett. Fizetést követően a nő az üzletből távozott, és egy félreeső helyen annak tartalmát átvizsgálta. Abból a pénzt kivette és elköltötte, a benne lévő okmányokat a tárcával együtt eldobta.

A tulaj csak három nap múlva tett feljelentést a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A rendőrök, a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították a tettest, akit gyanúsítottként kihallgattak. Ellene lopás miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte. A rendőrség, bíróság elé állítás javaslattal tervezi megküldeni az eljárás ügyiratait a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában