drogügy

2020.01.24. 16:43

Letartóztatták a tatabányai dílereket, egyikőjük egy áruházban bizniszelt

A tatabányai rendőrök több személyt elkaptak, akik kábítószerrel kereskedtek vagy fogyasztották a szert.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint az akció keretében összesen tizenegy főt állítottak elő a rendőrök, akik a gyanú szerint az őrizetbe vett terjesztőktől vásároltak rendszeresen kábítószert. Ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség a három kábítószer-kereskedőt őrizetbe vette, és kezdeményezésére az ügyészség indítványozta a letartóztatásukat, amit a bíróság január 17-én és 24-én elrendelt.

Egy férfi január 16-án egy papírzacskóval a kezében bement egy tatabányai áruházba, ahol az egyik üzlet eladójához ment és azt átadta a részére, amiért pénzt kapott. A helyi rendőrök ekkor vonták intézkedés alá a férfit és a nőt, majd később a parkolóban, az ott várakozó harmadik személyt is.

A rendőrök a parkolóban tartózkodó férfinál és a nőnél lévő zacskóban is kábítószergyanús anyagot találtak. A nyomozók mindhármukat előállították a rendőrkapitányságra, ahol K. A.-t kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. R. V., valamint a másik férfi ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt indult eljárás.

Az ügyben végzett adatgyűjtés során a nyomozók előállítottak egy másik tatabányai férfit is, akinek az autójából és a garázsából fehér színű kábítószergyanús anyag került elő, amit lefoglaltak. A rendőrök G. R.-t gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, ellene kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A nyomozók január 23-án előállították és őrizetbe vették Sz. Cs. tatabányai lakost, akivel szemben szintén kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában