embercsempészés

2020.01.15. 15:51

Letartóztatták a sofőrt, aki migránsokat próbált átcsempészni a határon

A Komáromi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte az egyiptomi sofőr letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A Komáromi Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta egy egyiptomi állampolgárságú személy letartóztatásának az elrendelését. A Komáromi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványt tett az elkövető letartóztatása elrendelésére, mert fenn áll annak a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, valamint fenn áll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk az elkövető január 13-án 8 óra 50 percet megelőző időben, Baja térségében, az általa vezetett és tulajdonát képező személygépkocsijába felvett 4 fő, magát szír állampolgárnak valló, Magyarországon jogellenesen tartózkodó migráns személyeket azzal, hogy őket Ausztriába szállítja. Az elkövető a 4 migráns szállításával, segítséget nyújtott ahhoz, hogy a migránsok Magyarország államhatárát a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépjék át. A férfi által vezetett gépkocsit január 13-án 8 óra 50 perckor az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalának 93-as km-szelvényében egy pihenőhelyen a rendőrjárőrök intézkedés alá vonták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában