járásbíróság

2020.01.03. 13:31

Letartóztatták a kegyetlen oroszlányi gyilkost

A Tatabányai Járásbíróságon január 3-án elrendelték annak a férfinek a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt egy nőt Oroszlányban.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Január 2-án kapták el a rendőrök K-K. L-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy végzett egy oroszlányi fiatalasszonnyal. Ahogy arról beszámoltunk korábban, az asszony holttestét december 31-én találták meg. A 36 éves Elizabet édesanyja megtörten beszélt arról, hogy mit tett lányával a gyilkos.

A férfit január 3-án rabláncon vitték a Tatabányai Járásbíróságra, hogy a főügyészég javaslata alapján letartóztatásáról döntsenek. A nyomozási bíró egy hónapra el is rendelte az 55 éves férfi letartóztatását. Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: 30-án 16 és 31-én reggel 6:30 között végzett 36 éves áldozatával a férfi.

A megalapozott gyanú szerint a K-K. L. egy recés élű, hegyes késsel vágta el áldozata nyakát, de a mellkasát és hasát is több alkalommal megszúrta. A fiatalasszony halálának oka vérzéses shock volt, az elszenvedett sérülések és a halál beállta között közvetlen oksági összefüggés van, tette hozzá a főügyész. Információink szerint a férfi egyébként büntetlen előéletű.

Az ügyészség közleménye szerint az áldozat hajléktalan volt. Sajtóhírek szerint az asszony most egy ismerősénél lakott egy társasházban. A lakás tulajdonosa éjszakai műszakban volt, és amikor hajnalban hazaért, vérbe fagyva találta a nőt a szobában. Értesítette a rendőrséget és az áldozat édesanyját, aki azonnal a helyszínre rohant.

Nem akarják, hogy elszökjön

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája azért rendelte el a gyanúsított letartóztatását egy hónapra, hogy vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná, tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg, vagy elrejtene el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában