összefogás

2020.01.14. 11:30

Lakhatatlanná vált a háromgyermekes piliscsévi család otthona a tűzben

Gyűjtést szerveznek a piliscséviek a károsultak számára, akiknek otthonában vasárnap délután csaptak fel a lángok.

W. P.

Gyűjtést szerveznek a piliscséviek a károsultak számára, akiknek otthonában vasárnap délután csaptak fel a lángok.

Forrás: Esztergom HTP

Fotó: Horváth-Gál Imre István tű. szds

Teljesen leégett vasárnap egy Virágos utcai lakóház tetőszerkezete, emiatt lakhatatlanná vált az épület – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. Manzárdtetős családi házban a tűz a kéményből kiindulva megközelítőleg 30 négyztméteren égett.

A tűzzel kapcsolatban az ingatlan kéményét letiltották, a ház károsodásai miatt lakhatatlanná vált. A házban lakó három gyermek és két felnőtt elhelyezéséről a család saját maga gondoskodott. Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő elmondta, hogy a helyszínre kiérkező esztergomi hivatásos tűzoltók a tető szigetelése alatt észlelték a lángokat. Sikerült megakadályozniuk a továbbterjedését, majd kívülről, illetve bentről, a nappaliból is megkezdték az oltási munkálatokat.

Később a nyerges­újfalui kollégák is csatlakoztak hozzájuk, az egység vízszállítóját és vegyes fecskendőjét pedig be is vetették. Varga Mihály Sebestyén ismertette, hogy a tűzoltók végül három vízsugárral oltották el a tüzet.

Az épület lakhatatlanná vált, a házban élő három gyermek és két felnőtt elhelyezéséről a család gondoskodott. A tragédia hallatán a piliscséviek összefogtak: Czonev József kezdeményezésére gyűjtést indítottak, a férfi pedig jelentős anyagi összeget ajánlott fel a károsultaknak.

 

A ház lakhatatlanná vált (Fotó: Horváth-Gál Imre István tű. szds / Esztergom HTP)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában