lopás

2020.01.29. 14:53

Komáromi munkásszállók és apartmanházak lakóit fosztotta ki a tolvaj nő

A nő lopásaival több millió forintos kárt okozott a koreai és mongol állampolgároknak. Az ügyészség indítványozta a nő letartóztatásának meghosszabbítást.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség a többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben a letartóztatása meghosszabbítását indítványozta annak a nőnek, aki hazánkban dolgozó külföldi sértettek sérelmére követte el a lopásokat.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a nő letartóztatását a nyomozási bíró január 3-án rendelte el, ennek határidejének meghosszabbítását indítványozta az ügyészség. Az indítvány szerint továbbra is fenn áll bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye.

A tolvaj nő 2019. augusztus 17. napjáról 18. napjára virradó éjszaka egy komáromi apartmanház két szobájába bement és az egyik szobából elhozta a koreai állampolgár övtáskáját a benne lévő 15 ezer won készpénzzel, a sértett személyazonosító igazolványával, bankkártyájával együtt, majd egy másik szobából egy következő koreai állampolgár pénztárcáját, a sértett személyazonosító igazolványát, 2 darab bankkártyát, 250 ezer won és 3600 forint készpénzt hozott el.

A nő 2019. október 18-án 19 óra és 2019. október 19-én reggel 6 óra közötti időben egy komáromi panzió fa kerítésének csukott, de nem zárt kapuját kinyitva az épülethez ment, majd a panzió 6-os szobájának nyitott ablakán keresztül benyúlt a szobába és onnan kivette a mongol állampolgár táskáját a benne lévő mobiltelefonnal, a sértett és férje nevére kiállított bankkártyával, személyazonosító igazolványokkal, útlevéllel, pénztárcával és a benne lévő készpénzzel, az elkövetési érték összesen: 722 ezer forint.

A gyanúsított nő 2019. október 25-én hajnali 4 és 5 óra közötti időben, a komáromi apartmanház egyik apartmanjába, a nyitott ablakon bement és onnan kihozta a koreai állampolgár tulajdonát képező táskát, irattartó tárcáját, útlevelét, bankkártyáját, több külföldi fizetőeszközét, 2 darab telefontöltőt, telefon akkumulátort, 2 darab márkás mobiltelefont. A bűncselekmény elkövetési értéke: 549 ezer 596 forint.

A nő ugyanezen alkalommal és időben egy másik koreai sértett éjjeli szekrényén elhelyezett mobiltelefonját, pénztárcáját, és készpénzét, személyazonosító igazolványát, útlevelét, vezetői engedélyt, bankkártyát, valamint a sértett által hozzátartozóinak vásárolt ajándékokat is elvitte. A bűncselekmény elkövetési értéke: 100 ezer 451 forint.

A tolvaj nő 2019. december 30-án, hajnali 4 óra körüli időben bement a komáromi, munkásszállásként működő apartmanház egyik szobájába, ahonnan a koreai állampolgár hátizsákját, benne a sértett mobiltelefonjával, Notebookkal és tartozékaival, merevlemezzel, pendrive-val, személyazonosító igazolványával, útlevelével és vezetői engedélyével, pénztárcájával, 2000 euro készpénzével együtt kihozta. A bűncselekmény elkövetési értéke: 1 millió 505 ezer 276 forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában