gyermekotthon

2020.01.03. 08:33

Iskolatársát szúrta hátba egy 13 éves lány Esztergomban

Letartóztatták azt a 13 éves lányt, aki egy esztergomi gyermekotthonban életveszélyes megsebesített egy 15 éves gyereket.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Reszl Ildikő főügyész tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 13 éves lánygyermeknek a letartóztatását, aki december 29. napján egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta 15 éves iskolatársát. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a letartóztatást egy hónap időtartamra rendelte el, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén másokat jogellenesen befolyásolna. A gyanúsított letartóztatását életkorára figyelemmel javítóintézetben hajtják végre.

A megalapozott gyanú szerint a 13 éves gyanúsított december 29. napján délután fél hat körül az egyik esztergomi gyermekotthonban előzmény nélkül egy alkalommal, egy 11,5 centiméter pengehosszúságú késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető. A 13 éves lány a késelést felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában