ítélet

2020.01.20. 17:31

Gyorsított eljárásban börtönre ítélték az M1-esen elkapott embercsempészeket

A bíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletében összesen hat és fél év börtönre ítélte a két férfit. Az ítélet nem jogerős.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A bíróság ítéletet hozott két embercsempész ellen, akiket Ácsnál kaptak el a rendőrök. Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a Komáromi Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé a szír és az iraki férfit a bűnügyi őrizetük alatt.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Komáromi Járásbíróság január 17-én az ügyészség indítványának helyt adva 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a szír férfit és 5 évre kiutasította Magyarországról, az iraki férfit pedig 3 év börtönbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a szállításhoz használt autókat és telefonokat a bíróság elkobozta. Az ítélet nem jogerős.

Egy szír férfi január 16-án hajnalban Szegednél, a magyar-szerb államhatár közelében az autójába felvett hat szír állampolgárt, akik Magyarország területére jogellenesen, érvényes útiokmányok és beutazási és tartózkodási engedély nélkül, az államhatáron lévő kerítésen átmászva jogellenesen érkeztek. A férfi azért vette fel őket autójába, hogy őket jogellenesen Ausztriába szállítsa.

A vádlottak előzetes megegyezése alapján az iraki férfi feladata a migráns személyeket szállító szír férfi gépkocsijának kísérése volt, ezért az iraki férfi Szeged térségében, egy üzemanyagtöltő állomáson várakozott, mialatt a szír férfi a migráns személyeket az autójába felvette.

Miután a hat személy beszállt az autóba, a szír férfi a személygépkocsival Ausztria felé indult, miközben az iraki férfi elöl haladva kísérte a migráns személyeket szállító gépkocsit, ezzel elősegítette a migráns személyeknek Magyarország területén való sikeres átszállítását. A rendőrök az M1-es 93. kilométer szelvényében, Ács térségében ellenőrzés alá vonták a két autót és a migráns személyeket a szállító gépjárműben megtalálták.

A vádlottak tudomással bírtak arról, hogy az általuk szállított személyek jogellenesen, érvényes útiokmányok és az Európai Unió területére vonatkozó beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkeztek Magyarország területére és ily módon, jogellenesen kívánják átlépni a magyar-osztrák államhatárt is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában