ítélet

2020.01.23. 10:47

Felfüggesztett börtönt kapott az agresszív héregi apa

A bíróság az előkészítő ülésen hozott ítéletet a gyerekei anyját bántalmazó férfi ügyében. A férfi végrehajtásában felfüggesztett börtönt kapott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Ítéletet hozott a bíróság egy héregi férfi ügyében, amely miatt a Tatabányai Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot Az apa kettő rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt állt bíróság elé, alkoholizáló életmódjával és élettársa bántalmazásával veszélyeztette a gyermekei erkölcsi fejlődését.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat az előkészítő ülésen 1 év 6 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, egyidejűleg kötelezte a bűnügyi költség viselésére.valamint mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a büntetővégzéssel szemben a vádlott tárgyalás tartását kérte.

A férfi és párja élettársi kapcsolatából két gyermek született 2011-ben és 2013-ban. Az apa rendszeres alkoholfogyasztása miatt az élettársak között rendszeresek voltak a viták, ezek egy részének a gyermekek is szem és fültanúi voltak.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 31-én 20 óra körül a családi házban élettársát féltékenységből szidalmazta, egy alkalommal jobb tenyérrel arcon ütötte, valamint felsőruházatát leköpte, ennek a gyermekek szemtanúi voltak. Ezt követően a vádlott magához vett egy körülbelül 40 centiméter hosszúságú kést, mellyel élettársa felé indult a „majd én megmutatom!” felkiáltással.

A nő gyermekeivel a gyerekszobába menekült az agresszív apa elől, az ajtót becsukta, azonban a férfi a szidalmazást az ajtón kívülről továbbra is folytatta, miközben a kezében lévő késsel hadonászott. Ezen idő alatt a nő telefonon segítséget kért két férfitól, akik megérkezését követően a férfi a kést elrakta és kiment az udvarra. A nő a bántalmazása miatt nem kérte a férfi megbüntetését.

Az apa alkoholizáló életmódjával, és azon cselekményével, hogy a nevelése, felügyelete, gondozása alatt álló két kiskorú gyermek jelenlétében bántalmazta az élettársát, ezáltal a gyermekeknek nem mutatott megfelelő erkölcsi példát, mindezzel nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte és gyermekei erkölcsi fejlődését, egészséges szocializációját veszélyeztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában