letartóztatás meghosszabbítása

2020.01.16. 14:11

Felajánlották az ereszcsatorna elkészítését, majd 4 millióval távoztak

Az ügyészség indítványozta, hogy a házigazdától pénzt lopó férfi letartóztatását a bíróság további két hónappal hosszabbítsa meg.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség a nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben a letartóztatása hosszabbítását indítványozta annak a férfinak, aki 2019. június 28-án 17.00 óra körüli időben két társával együtt megjelent a sértett tatabányai házánál, ahol az ereszcsatorna készítését ajánlották fel 75 ezer forint ellenérték fejében.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a járási ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatása határidejének újabb kettő hónappal történő meghosszabbítását. Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a gyanúsított letartóztatását 2019. augusztus 1-én elrendelte, majd legutóbb február 1-ig meghosszabbította, mert megállapította, hogy a gyanúsítottal szemben a bűnismétlés és annak a veszélye áll fenn, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A sértett a munkaajánlatot elfogadta, majd a gyanúsított két társa az ereszcsatorna szerelését elvégezte. Eközben a munkát felajánló férfi a tulajjal bement a házba, ahol a házigazda fizetés céljából egy pénzkazettából elővett egy borítékot. Ekkor a munkás a sértett kezéből, valamint a pénzkazettából kikapta a borítékokat, azokból gyorsan kiszedett összesen 4 millió forint készpénzt, majd társaival együtt sietve távozott a helyszínről. A lopással okozott kár nem térült meg.

A gyanúsított magyarországi bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, büntetett előéletű, őt csalás bűntette miatt a bíróság 2018. évben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, amelynek próbaideje még tart, valamint további három büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában