lopás

2020.01.24. 15:07

A tatai rendőrök elkapták a köztéri kamerákra szakosodott tolvajt

A budapesti lakos beismerte, hogy összesen hét kamerát lopott Komárom-Esztergomban és a Balatonnál. Közöttük volt térfigyelő és rendszámfelismerő is.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint elkapták azt a tolvajt, aki több településről is rendszámfelismerő kamerákat lopott. A budapesti lakos 2019. szeptember 4-én 2 óra 40 perc körül Bajon, egy oszlopról ellopott két darab rendszámfelismerő kamerát. A férfi a vezetékeket elvágta, majd a berendezéseket hazavitte.

A férfi kihallgatásán azt is elmondta, hogy a balatonboglári Gömbkilátót megvilágító LED-es reflektorok közül négyet elvitt és további két kamera lopását is beismerte. Az egyiket Süttőről a másikat Tardosról lopta el.

A Tatai Rendőrkapitányság nyomozói, a rendelkezésre álló információk alapján, január 13-án újra kihallgatták a gyanúsítottat. A gyanú szerint a tettes 2019 elején Dunaszentmiklósról ellopott egy rendszámfelismerő és egy térfigyelő kamerát, valamint 2019. november hónapban pedig Vértessomló közelében egy térfigyelő kamerát. A férfi mindkét esetben a vezetékeket elvágta és az eszközöket letépte.

Ezen kívül még 2019. november 4-én éjszaka további két kamerát is ellopott a tettes Bajról. A nyomozók, a kutatások során megtalált kamerákat lefoglalták. A korábbi gyanúsításon felül megalapozottan gyanúsítható három rendbeli lopás bűntett és egy rendbeli lopás vétség elkövetése miatt. A férfi, az újabb bűncselekmények elkövetését beismerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában