vádemelés

2020.01.25. 06:50

Az autó adásvételi szerződés aláírásánál próbáltak túljárni a hatóság eszén

A férfi arra kérte nő ismerősét, hogy az autó adásvételi-szerződést ő írja alá, így az ne képezze a férfi költségét.

Kemma.hu

A kézzel írás sok mindent elárul rólunk

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség a közokirat-hamisítás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be egy férfival és egy nővel szemben.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével a férfit pénzbüntetés megfizetésére kötelezze, a nőt pedig bocsássa próbára.

A férfi 2016. július 30-án megvásárolt egy gépjárművet, ugyanakkor – abból a célból, hogy a járműnyilvántartás szerint ne legyen tulajdonos, és így az adóhatóság felé fennálló tartozásai fedezeteként ne szolgáljon a jármű – megkérte hölgy ismerősét, hogy a járműre vonatkozó adás-vételi szerződést írja alá vevőként, aminek a nő eleget tett. A valótlan tartalmú adásvételi, valamint ahhoz kapcsolódóan a férfi részére a jármű felett üzembentartói jogot biztosító szerződés 2016. augusztus 10-én lett leadva az okmányirodai eljárás során.

A szerződések alapján a férfi által kezdeményezett hatósági eljárás során, amelyhez a nő segítséget nyújtott, valótlanul az a tény került a járműnyilvántartásba bejegyzésre, hogy a jármű tulajdonosa a nő. A jármű tulajdonosának személyét illetően a járműnyilvántartás a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló 1999. évi LXXXIV. törvény 9. § (7) bekezdése alapján közhitelesnek minősül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában