ítélet

2019.12.03. 07:02

Tatabányai boltból lopott 1 millió forintot és buszjegyeket, börtönt kapott

A bíróság elfogadta a férfi ügyészséggel kötött egyességét, melynek értelmében 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség a nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben az elkövetővel egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről, amelyet a bíróság jóváhagyott, ennek alapján a többszörös visszaeső férfit végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált.

A Tatabányai Járásbíróság megtartott előkészítő ülésen az egyezséget jóváhagyta, és a férfit ennek alapján 1 év 8 hó börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte, hogy fizessen meg a sértettnek kártérítésként 1 millió 236 ezer forintot.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség az elkövetővel egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről, a vádiratban indítványozta ennek bírói jóváhagyását.

A tényállás szerint a vádlott február 3-án az esti órákban a tatabányai élelmiszerbolt bejárati ajtaja előtti kétszárnyas, kulccsal zárt rácsot szétrántva kinyitotta, majd a bejárati ajtót benyomva a boltba behatolt, ahonnan a pult alatt lévő nyitott polcon elhelyezett, csukott, de nem zárt lemezkazettát a benne lévő 1 millió 116 ezer forint készpénzzel, 250 darab helyi járatos autóbusz menetjeggyel, valamint 1 darab bankkártyával és vásárlói kártyával együtt eltulajdonította. A lopással okozott kár nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában