fő a biztonság

2019.12.11. 07:00

Jelesre vizsgáztak a tatai ovisok a különleges „tanfolyam” végén

Több tatai óvodában is játékos programsorozatot tartottak a rendőrök és Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Kemma.hu

Több tatai óvodában is játékos programsorozatot tartottak a rendőrök és Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Forrás: police.hu

Befejeződött a rendőrség és a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány közös programsorozata, amelyben az alapítvány által támogatott intézményekben, a nagycsoportos ovisok interaktív foglalkozásokon ismertették meg a helyes és biztonságos közlekedés alapvető szabályaival, a rendőrség munkatársainak segítségével.

A Tatai Rendőrkapitányság munkatársai novemberben a város három óvodájában szervezte meg a sorozatot. Összesen 104 gyermek megismerkedhetett a gyalogosokra vonatkozó fontosabb közlekedési jelzőtáblákkal, azok jelentésével, valamint játékos formában tanulhatták meg a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait. December 10-én délelőtt „vizsgáztak” az ovisok az eddig tanult ismeretekből. Az eseményen Milus Gábor r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte őket és a jelenlévőket.

A „vizsgán” volt futóbiciklis szlalompálya, puzzle, színező és célba dobás is. Minden óvodás oklevelet és ajándékokat vihetett haza a játékos vetélkedőről. Kulmann Mónika, a Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány igazgatója elárulta, hogy a program Tatabányán már 2015 óta sikeresen működik. Idén pedig lehetőségük volt ellátogatni a tatai óvodákba is. A tervek szerint a program ősszel újra folytatódik.

A rendezvény koordinátora, Tímár Zsuzsanna rendőr őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottságának a titkára szerint a gyerekeket már csecsemőkorban, a babakocsiban ülve el kell kezdeni tanítani a biztonságos közlekedésre.

– Ha már kilát a babakocsiból látnia kell, hogy nem vagyunk egyedül az utcán, és hogyan közlekednek körülötte. A szülő felelőssége, hogy erre felhívja a figyelmét és megtanítsa neki a szabályokat. Ebben segít nekik a rend­őrség ezzel a programmal – magyarázta az őrnagy.

A programban részt vevő Fürdő Utcai Néphagyományőrző Óvoda nagycsoportosai is részt vettek a programban.

A gyerekek óvó nénije szerint számukra nagyon fontos a biztonságos közlekedés tanítása, hiszen rengeteget sétálnak a városban a gyerekekkel.

– Séták közben azóta mindig mondják a gyerekek, hogy itt nem szabad átmenni, mert nincsen zebra, itt át lehet menni, mert van lámpa, de meg kell várni, hogy zöldre váltson – árulta el Edit néni, aki reméli, hogy jövőre is elhozhatja a nagycsoportosokat a programra.

Ahogy a police.hu-n olvasható, a szakemberek azt remélik, ha az ovisok már ebben korban megtanulják és helyesen használják közlekedési ismereteiket, felnőtté válva rutinszerűen alkalmazzák majd, ezáltal a jelenleginél is kevesebb közúti baleset lehet a jövőben.

További részletek a 24 Óra december 11-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában