letartóztatásban marad

2019.12.20. 07:58

10 milliós bosszút állt a férfi, aki egy gyereklányt vett rá, hogy bombával fenyegetőzzön

Letartóztatásban marad a férfi, aki fia 14 éves barátnőjét vette rá, hogy hívja fel a férfi esztergomi munkahelyét azzal, hogy bomba fog ott robbanni.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy két hónappal meghosszabbították annak a férfinek a letartóztatását, aki úgy akart bosszút állni egy sérelme miatt a munkahelyén, hogy bombariadót fújatott egy gyereklánnyal. A férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt indult eljárás, és egyébként június 24-e óta letartóztatásban van. Ezt hosszabbította most meg a nyomozási bíró újabb két hónappal, 2020. február 24-ig.

A férfi június 21-én rábírta gyermekkorú fia fiatalkorú, információink szerint 14 éves barátnőjét, hogy telefonon hívja fel az esztergomi gyárat és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni és ürítsék ki a gyár területét. A lány ezt meg is tette, a fenyegetés után a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így mintegy 10 millió forint kár keletkezett.

A férfi büntetett előéletű, többszörös visszaeső, büntetőeljárás is van vele szemben lopás bűntette miatt: Komáromban készpénzt, karórákat, ékszereket lopott el társával együtt. Egyiküket a helyszínen, míg a másik férfit menekülés után elfogták.

A főügyésztől megtudtuk, hogy azért indítványozták a letartóztatás meghosszabbítását, mert álláspontjuk szerint továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy az elkövető a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában