garázdaság

2019.11.26. 09:05

Vádat emeltek a törött sörösüveggel hadonászó tatabányai nő ellen

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az üvegszilánkkal hadonászó nőt a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal az nővel szemben, aki ittas állapotban hangosan szitkozódott június 16-án hajnalban a Tatabánya, Fő téren. A sértettel odament nőhöz és próbálta csendre inteni.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, és pénzbüntetésre ítélje a vádlottat.

A nő folyamatosan szitkozódott, közben a földről felkapott egy sörös üveget, azt az épület falán eltörte, majd – valóságos ölési szándék nélkül- az eltört, körülbelül 7 cm hosszúságú, éles szélű üveggel a kezében, kaszáló mozdulattal sértett derekának irányába szúrt.

A nő szúrását a sértett a bal kezével elhárította, ennek során a szúrás a bal alkarját találta el, mely vérezni kezdett. Ezt követően a nő jobb kezére védekezésképpen ráfogott a sértett, így a szurkáló a nála lévő törött sörös üveget eldobta, majd távozott a helyszínről.

A nő bántalmazása következtében sértett a bal alkarja 2 cm-es, illetve a hüvelykujja 3 cm-es vágott sebet kapott. A támadás révén a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett.

Ezek is érdekelhetik