elmulasztott elsőbbségadás

2019.11.13. 07:57

Vádat emeltek a Tatabányán gyalogost gázoló férfi ellen

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a gyalogost gázoló férfit büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Tatabányán egy zebrán áthaladó gyalogosnak nem adta meg az elsőbbséget, majd elütötte. A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 43. § (1) bekezdés rendelkezését, amely szerint kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

Dr. Horváth Sándortól a megyei ügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

A férfi április 15-én, 4 óra 48 perckor Tatabányán a Dankó Pista utcában a Környei út irányába vezette autóját. A vádlott a Dankó Pista utca és a Környei út kereszteződésében balra kanyarodott. Az egyes sebességi fokozatban, alacsony, 10 km/h körüli sebességgel kanyarodva nem biztosított áthaladási elsőbbséget a Környei úton található kijelölt gyalogosátkelőhelyen a Búzavirág út felé gyalogosan átkelni szándékozó nőnek. Ennek okán a férfi alacsony sebességgel a kocsija jobb első részével nekiütközött a kijelölt gyalogosátkelőhelyen már 6,3 métert megtevő sértettnek, aki ennek hatására az aszfaltra zuhant. A nő a baleset során felkar törését, és zúzódásokat szenvedte el, amely sérülések gyógyulása a nyolc napot meghaladja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában