időjárás

2019.09.30. 18:34

Végigsöpört a viharos szél Komárom-Esztergom megyén

A nagy erejű szél rövid időn belül végigsöpört térségünkön, utakra dőlt faágakat és baleseteket hagyva maga után.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Ahogy arról beszámoltunk, másodfokú, narancs riasztás lépett érvénybe térségünkben szeptember 30-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat óránként akár 110 kilométeres szélre figyelmeztet. Az időjárás be is váltotta ígéretét, és hétfő délután számos helyen okozott a nagy szél fennakadásokat az utakon.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagytól, a megyei katasztrófavédelem megbízott szóvivő helyettesétől megtudtuk, hogy rövid időn belül, másfél óra leforgása alatt legalább tizenöt esethez riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt megyeszerte. Elsősorban az útra esett hatalmas faágakat kellett eltávolítani. Többek között Komáromban, Esztergomban, Tatán és Tatabányán akadt dolguk, de tűzesethez is siettek a tűzoltók. Esztergomban a dunai gátra dőlt egy nagy fa a Táti út és a Kis-Duna közti szakaszon.

Fotó: beküldött

A szóvivő helyettes kiemelte, hogy mindenki óvatosan közlekedjen az utakon. Aki közterületre, közútra esett faágat lát, amely a forgalmat akadályozza, hívja a 112-es vagy a 105-ös segélyhívót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!