már az ügyészségnél

2019.09.21. 07:30

Másik rendszám, forgalomból kivont autó...: ezt nem ússza meg a tatai sofőr

A Tatabányai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki egy másik jármű hatósági jelzését szerelte fel az autójára.

Kemma.hu/police.hu

A Tatabányai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki egy másik jármű hatósági jelzését szerelte fel az autójára.

Forrás: police.hu

A tatai férfi augusztus 30-án éjszaka Tatabányán, a Jedlik Ányos úton közlekedett egy autóval, amikor a rendőrök ellenőrizték a gépjárművet és megállapították, hogy kivonták a forgalomból, és egy másik járműhöz tartozó hatósági jelzést vagyis rendszámot tettek rá, valamint a szélvédőről a regisztrációs matricát is eltávolították.

A rendőrség a sofőr ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást. T. Zs. A. a gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és bíróság elé állítási javaslattal megküldte az eljárás ügyiratait a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

A közelmúltban egy visszaesőnek minősülő férfi ellen emelt vádat az ügyészség, szintén hasonló ok miatt: ő is egy egy autóról szerelt át rendszámtáblát arra a kocsira, amivel közlekedett.

 

A regisztrációs matrica sem úszta meg (Fotó: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!