Bűncselekmény

2019.09.03. 10:31

Rácsok mögött maradhat a héregi fegyvernepper és vevője

A Tatabányai Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indítványozta az illegálisan fegyverrel kereskedő héregi férfi és vevője letartóztatásának meghosszabbítását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról már korábban a rendőrség tájékoztatása szerint beszámoltunk, illegálisan tartott és eladott fegyverekkel bukott le egy 72 éves héregi férfi, aki Somogy megyéből érkező három ember számára adott el fegyvert.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség a lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta annak a két férfinak, az eladónak és a vevőnek letartóztatásának hosszabbítását, akik vadászat céljából vadászlőfegyverrel, hangtompítóval, valamint távcsővel kereskedtek illegálisan.

Az ügyészség indítványa szerint a bűnismétlés veszélye változatlanul fenn áll, ezért indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal, azaz december 6-ig történő meghosszabbítására.

Az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra nézve, hogy két férfi és egy nő gyanúsított augusztus 3-án 10 óra körül Somogy megyéből autóval elutaztak a negyedik férfi héregi házához azzal a céllal, hogy egyikük vadászat céljából vadászlőfegyvert, hangtompítót, valamint távcsövet vásároljon.

A héregi férfi engedély nélkül tartott a házában 2 darab lőfegyvert és 15 darab kispuska lőszert. A fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező egyik férfi gyanúsított 60 ezer forint értékben megvásárolt a héregi férfitől egy darab lőfegyvert, és egy hangtompítót, amelyek közül a lőfegyvert az autó motorterében, míg a hangtompítót a kocsi jobb oldali első ülésénél lévő térképtartóban rejtették el.

A rendőrség a gyanúsítottakat Héregen elfogta és az autóból a megvásárolt lőfegyvert, hangtompítót, valamint a héregi férfi további egy darab lőfegyvert és 15 darab lőszert, valamint a vásárlás során átvett 3 darab 20 ezer forintos bankjegyet lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!