baleset

2019.07.11. 09:43

Vádat emeltek az ittas, gyorshajtó motoros ellen, aki nem vette észre a körforgalmat

Maga a motoros és az utasa is megsérült, amikor a férfi Esztergom határában nem vette észre a körforgalmat.

Kemma.hu

Maga a motoros és az utasa is megsérült, amikor a férfi Esztergom határában nem vette észre a körforgalmat.

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be a minap vádiratot egy motorkerékpáros ellen, aki még 2018 májusában ittassága miatt túllépte a megengedett sebességet, emiatt a körforgalmat nem észlelte időben, vészfékezést követően a motorral felborult, és így az utasa alkarja eltörött. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és hosszabb időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a vádirati tényállás szerint a motoros 2018. május 10-én este fél 11 körül időben Esztergom lakott területén, a Dorogi úton, Dorog felől a Kiss János vezérezredes út irányába ittas állapotban vezette a motorkerékpárját, amelyen egy utast szállított.

A vádlott ittassága miatt egyrészt túllépte a megengedett legmagasabb sebességet, mivel a motorral 74-83 km/h sebességgel haladt, másrészt az Esztergom határában kialakított körforgalmat nem vette észre, utasa szólt neki, hogy ott van előttük a körforgalom.

A motoros vészfékezett ugyan, de beágyazott térképen is látható, kiemelt szegélyű, növénnyel benőtt középső részét nem tudta kikerülni: a jobb oldalán áthajtott, elvesztette egyensúlyát, majd az úttest jobb oldala mentén található lejtős területre csapódott. Ezután 15-20 kilométer/órás sebességgel tovább pördülve, a beton vízelvezető árokba csapódtak.

Itt ért véget az út (Fotó: police.hu)

A vádlott utasának eltörött az alkarja, a medence és a törzs alsó része zúzódott, valamint nyílt sebes sérülést szenvedett a könyökén, amelyek gyógytartama a nyolc napot meghaladja. A járművezetéskor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló motoros is megsérült: bordája törött és a fején nyílt sebe keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában