a nyakára jártak

2019.07.25. 08:33

Vádat emeltek a zaklató anya és fia ellen

Válogatott módszerekkel zaklatott egy nőt az esztergomi anya és fia, mert bebeszélték maguknak, hogy az „hekkerkedik” velük.

Kemma.hu

Anya és fia hónapokig zaklatta a nőt Esztergomban, nem válogatva az eszközökben. Most már mindketten letartóztatásban vannak.

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen, akik egy nőt és családját hónapokon keresztül zaklatták, a sértett gépjárművét festékkel leöntötték, udvarukba elpusztult macskát dobtak, az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festettek. Azt indítványozták, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint az áldozatuk polgári jogi igényének adjon helyt.

Dr. Reszl Ildikó főügyész az ügy előzményeivel kapcsolatban elmondta: az elsőrendű vádlott anyában és fiában (a másodrendű vádlottban) ismeretlen okból az a téves, ténybeli alapot nélkülöző feltevés alakult ki, hogy egy nő „hekkerkedik” ellenük, az interneten „mocskolja” őket. Ez a teória egyre jobban elhatalmasodott, meghatározóvá vált az életükben és ezért elhatározták, hogy megbosszulják „sérelmeiket”.

2018 májusa és augusztusa között heti rendszerességgel megjelentek a nő munkahelyén, egy esztergomi üzletben és ott az anya szidalmazta, fenyegette őt: jellemzően ribancnak nevezte. Mindemellett a Facebookon és az Instagramon, valamint videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, ily módon is megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint rájuk vonatkozóan a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Az anya idén január 17-én, amikor már rég távoltartási végzés volt kiadva ellene megjelent az áldozat otthonánál, az udvarban parkoló gépkocsit festékkel leöntötte, a gépkocsi közelébe pedig egy elpusztult macskát, valamint 2 papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva.

Fia február 16-án akciózott: az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére több horogkeresztet festett, és az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe. Másodrendű vádlott a rongálással 2 millió 769 ezer 309 forint kárt okozott a sértettnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában