karambol

2019.06.19. 12:57

Pénzbüntetést kaphat a nő, aki balesetet okozott és gyermeke is súlyosan sérült

Nem adta meg az elsőbbséget, emiatt beleütközött a szembejövő kocsiba, majd megpördült. A nő pénzbüntetést érdemel az ügyészség szerint.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki az útkereszteződésben elsőbbségadási kötelezettségét szegte meg, amely miatt egy másik személygépkocsinak ütközött.

A balesetben a vádlott gyermeke nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, kulcscsonttörést, a másik utasa nyolc napon túl gyógyuló bordarepedést szenvedett el. A baleset során a vétlen személygépkocsi vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, a nyakának rándulását, valamint a bal kezének zúzódását és a felületes sebzését szenvedte el. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat pénzbüntetésre, valamint a közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje.

A vádlott 2018. október 10. napján 9 óra 25 perckor nappal, derült időben, jó látási és gyér forgalmi viszonyok mellett közlekedett a tulajdonát képező személygépkocsival Komárom lakott területén, a Puskás Tivadar utcában a Puskás Tivadar utca és a Bánki Donát utca útkereszteződése irányába. A jármű jobb oldali első ülésén gyermeke, a bal oldali hátsó ülésen egy második utas utazott. A vádlott haladása során a Puskás Tivadar utca és a Bánki Donát utca útkereszteződéséhez ért, ahol balra a Bánki Donát utcába szándékozott kanyarodni.

A vádlott a manőverének végrehajtása során az „Elsőbbségadás kötelező„ jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a Bánki Donát utcában a vádlott haladási irányát tekintve jobbról balra szabályosan közlekedő személygépkocsi részére. Emiatt a vádlott a jármű jobb oldali elülső részével a másik személygépkocsi bal oldali elülső részének ütközött. Az ütközés hatására a vádlott által vezetett személygépkocsi az óramutató járásával ellentétes irányba elfordult, majd a Bánki Donát utcában az úttesten keresztben állva érte el a baleseti véghelyzetét, míg a másik személygépkocsi az óramutató járásával megegyezően elfordult és a Bánki Donát utca és a Nokia utca útkereszteződésébe sodródva érte el a baleseti véghelyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!