hamis vád

2019.05.09. 14:01

Az ügyészség 500 ezerrel megtoldaná a hazug férfi válásának költségeit

Alaposan megrendülhetett a bizalom a volt házaspárnál, ahol az exférj hamisan vádolta volt nejét a vagyoni per idején. Az ügyészség is értékelte a próbálkozását a vádiratban.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki feljelentésében valótlanul azt közölte a nyomozó hatósággal, hogy volt felesége megrongálta a vagyontárgyait, és ellopta a tulajdonát képező fiókokat.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, és a tárgyaláshoz fűződő jogáról lemond, úgy őt a Tatabányai Járásbíróság 250 napi tételű pénzbüntetésre ítélje azzal, hogy az egy napi tétel összegét 2 ezer forintban határozza meg.

Dr. Reszl Ildikó, a megyei főügyéA férfi és felesége házasságát a bíróság 2016. november 2-án jogerős ítéletével felbontotta, azonban a házastársi közös vagyon megosztásáról nem rendelkezett. A felek polgári peres eljárást indítottak a vagyonfelosztás tárgyában. Az exférj, a vagyonmegosztás miatt folyamatban lévő eljárás idején, 2017. december 12-én a Tatabányai Rendőrkapitányságon – a hamis vádra történő törvényes figyelmeztetést ellenére – olyan valótlan tartalmú feljelentést tett, hogy a volt felesége a feljelentését megelőző hónapokban megrongálta a kizárólagosan a tulajdonát képező vagyontárgyait (laptopját, pólóit, kábelt), illetve elvette a kizárólagosan a tulajdonát képező 2 darab fiókot.

A férfi valótlan tartalmú feljelentése alapján a nyomozó hatóság kisebb kárt okozó rongálás vétsége gyanúja miatt nyomozást rendelt el, és 2017. december 23-án gyanúsítottként hallgatta ki a feljelentett volt feleséget. A nyomozó hatóság a 2018. április 2-án kelt határozatával a hamis feljelentés alapján gyanúsítottként kihallgatott személy ellen indult nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!