pénzbüntetés

2019.04.26. 08:10

Durván átverte vevőjét az értéktelen mobilt eladó tatabányai csaló

Áron alul megvette, majd piaci áron, jelentős haszonnal továbbadta a jóhiszemű vevőnek a mobilt egy tatabányai férfi. Pénzbüntetésre számíthat a bíróságtól.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

A Tatabányai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a tatabányai férfival szemben, aki 2017-ben Cegléden egy értéke vesztett,a szolgáltató által letiltott márkás mobilt piaci áron eladott, becsapva vevőjét.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

A márkás készüléket egy harmadik személy részletre vásárolta, de nem fizette a részleteket, így a szolgáltató kilátásba helyezte, hogy letiltja a készüléket és a SIM kártyát is. A harmadik személy a telefont egy kevésbé márkás készülékért és 5000 forint készpénzért cserébe, áron alul eladta a vádlottnak. A vádlottat tájékoztatta arról, hogy a mobilt le fogja tiltani a szolgáltató.

Miután áron alul megkapta a mobilt, a vádlott férfi már másnap, korlátozástól mentes mobiltelefonként, piaci áron meghirdette a készüléket. A jóhiszemű vevőjének, a sértettnek 2017 május 28-án 130 ezer forintért eladta, de a korlátozásról nem tájékoztatta őt. A ,telefont két héttel később, 2017. június 15-én letiltotta a szolgáltató, így a sértettnek vissza nem térített kára keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában