vádemelés

2019.04.15. 11:59

Börtönbe küldenék a férfit, aki szétverte egy lábatlani kocsma vendégeit

Öt vendéget is bántalmazott egy lábatlani kocsmában az a férfi, aki most súlyos testi sértésért felelhet a bíróságon. A férfi nem először találta szemben magát a törvénnyel.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy lábatlani kocsmában öt személyt bántalmazott. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze az eljárás során felmerült 92.841,-Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Dr. Horváth Sándor helyettes sajtószóvivőtől megtudtuk, hogy a férfi büntetett előéletű, és legutóbb a bíróság ittas járművezetés vétsége miatt 7 hónap fogházbüntetésre ítélte, így visszaesőnek minősül. Az ítéletet követően, alig három hét múlva, 2018. február 18-án, a férfi az esti órákban egy lábatlani sörözőben ittas állapotban belekötött a söröző vendégeibe. Letépte magáról a pólóját, majd a pultnál álló vendég feje felé rúgott, aki azonban elhajolt, így a férfi a pultot találta el. Ezután jobb kézzel ököllel ugyanezen ember felé ütött, de nem találta el. Ekkor két további vendég megpróbálta a támadót megnyugtatni, egy negyedik pedig a dühöngő férfi hátára terítette a pólóját, erre azonban a férfi jobb kézzel ököllel arcon ütötte őt. Ekkor egyikük a vádlott és egy másik vendég közé állt, mire a tomboló férfi elindult a söröző ajtaja irányába, azonban visszafordult, és meglökte őket, majd bokszállásban ugrálni kezdett.

A férfi a pulttól az egyik asztalnál ülő ötödik vendéghez lépett, akit egy alkalommal ököllel arcon ütött, majd visszatért ahhoz, aki a pólóját korábban a hátára terítette, és egyszer fejbe rúgta. Ettől ő is elesett, azonban rögtön fel is állt, és ismét rúgott. Ketten megpróbálták megnyugtatni, de nem jártak sikerrel. Az egyik békítőt ellökte, majd az asztalok és székek közé esett. Három vendég megpróbálta a földön tartani, a férfi azonban felkelt, és távozott a sörözőből, kifelé menet pedig a söröző ajtaját is megrúgta.

A bántalmazás következtében az egyik sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett, a baloldali alsó szemhéja bevérzett, a baloldali rágóízülete kificamodott, az orrcsontja eltörött, csakúgy mint több helyen az arccsontja is. Egy másik vendég nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, magánindítványt azonban nem terjesztett elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában