első fok

2019.04.11. 14:00

2,5 millióval húzta le az idős bácsit az esztergomi anya és lánya egy házassági ajánlattal

Hamis házassági ajánlattal csalt ki egy férfitól közel 2,5 millió forintot egy esztergomi nő és annak anyja. A bíróság mindkettőjüket felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte első fokon.

Sz. A.

Hamis házassági ajánlattal csalt ki egy férfitól közel 2,5 millió forintot egy esztergomi nő és annak anyja. Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték őket.

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járásbíróság április 10-én hozott ítéletében társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt az elsőrendű vádlottat, az anyát 1 év – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, a másodrendű vádlottat, a lányát pedig 1 év 7 hónap – 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlottak és védőik 3 nap gondolkodási időt tartottak fenn. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltás büntetésekre tett indítványt, ezért jelentettek be fellebbezést a tárgyalás után, tudtuk meg Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Anya és lánya nem dolgozott, jövedelmük, megtakarításuk nem volt, 2016-ban több százezer forintos közüzemi tartozást halmoztak fel. Későbbi áldozatuk, az idős, leszázalékolt, személyiségzavaros férfi kazincbarcikai otthonából azért utazott a vádlottakhoz, hogy az anya által hirdetett autót megvásárolja. A sértett 550 ezer forinttal utazott Esztergomba, 360 ezerért pedig meg is vásárolta az autót. A vásárláskor otthon volt az asszony lánya is, és a férfi mind a kettőjüknek beszámolt az életéről, elmondta nekik, hogy egyedülálló.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint vádlottak ekkor roma nyelven kommunikálva megbeszélték egymással, hogy tévedésbe ejtik a férfit és megszerzik a pénzét. Eltervezték, hogy az asszony lánya színlelt házassági ajánlatot tesz az idős embernek, felajánlja neki, hogy éljenek együtt. Mindeközben azonban a nő 2011 óta élettársi kapcsolatban élt, három közös gyermeket neveltek a párjával. A nő közölte is az idős férfivel, hogy szeretne vele élni, mert nagyon szimpatikus neki, aki el is hitte a nő valótlan állításait és elfogadta az ajánlatot. Ezt követően a vádlottak különböző indokokkal összesen közel 2,5 millió forintot (1 millió 910 ezer forint készpénzt, és ingóságokat 524 ezer 527 forint értékben) csaltak ki a sértettől.

(Főoldali kép: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában