letartóztatás

2019.03.27. 10:08

Öt évig fajtalankodott a kisfiúval a nevelőapa

Egy hónapra elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy nevelt fiát szexuálisan zaklatta éveken át. Az eset kísértetiesen hasonlít a tatabányai, pedofil hitoktató első molesztálási ügyére.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, erőszakkal és élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben indítványozta egy nevelőszülő férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint öt éven át rendszeresen kényszerítette a nevelt gyermekét szexuális cselekmény elvégzésére. A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, ezért a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: egy Komárom-Esztergom megyei településen az elkövető nevelése alatt álló, a cselekmény elkövetésekor a 12. életévét betöltött, de a tizennyolcadik életévét még be nem töltött sértettet a gyanúsított 2010 és 2015 között, hetente több alkalommal, szóbeli fenyegetés, illetve erőszak alkalmazásával arra kényszerítette, hogy tűrje el, hogy a gyanúsított szexuális cselekményeket végezzen vele. A Kemma.hu információi szerint az áldozat kisfiú, az elkövető pedig édesanyjának a párja.

15 évet is kaphat

A törvény értelmében az, aki szexuális erőszakot követ el tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, vagy ha valaki a hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon a hatalma vagy befolyása alatt álló személy sérelmére követi el tettét, az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de akár 15 évet is kaphat az elkövető, ha a bűncselekményt erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel viszi végbe az elkövető, 18 éven aluli vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon a hatalma vagy befolyása alatt álló személy sérelmére.

Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mert fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bűncselekmény elkövetését folytatná, illetve a bizonyítást veszélyeztetné.

Az eset kísértetiesen hasonlít annak a civil hitoktatónak az ügyére, amely 2018-ban robbant bombaként Tatabányán: akkor az egyik helyi általános iskolában hitoktatóként dolgozó férfit azzal vádolták meg, hogy fajtalankodásra akart kényszeríteni két kislányt, aztán kiderült, hogy évekkel korábban saját nevelt fiát is megrontotta.

Róbert, akivel éveken át fajtalankodott az édesanyja párja, tavaly a Kemma.hu-nak megszólalt az iskolai botrány kapcsán, és elmondta: a nevelőapa egy rossz poénja után az édesanyjának mondta el azt, hogy a férfi mit művel vele.

– Azért kezdtem el beszélni, hogy ez ne ismétlődjön meg soha. Az ilyen esetektől nem félni kell, hanem fel kell lépni ellenük – mondta akkor, hozzátéve, hogy mindenki figyeljen oda nagyon a környezetére, mert a nevelőapjához hasonló embereket nagyon nehéz észrevenni. Ahogy mondta: az ő nevelőszülője is kettős életet élt: kifelé a felelősségteljes, vallásos ember képét mutatta, „egyébként meg egy pedofil szemétláda”.

Ha úgy érzi, bajban van, itt kérhet segítséget

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT): 06/80-20-55-20 (éjjel-nappal), e-mail: [email protected]

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123

Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503

Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111

Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

Segélyvonal bántalmazott nőknek: 06-80-505-101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek; 18-22-ig)

PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06-70-252-5254 szerdánként 16 -18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig

Mentők: 104 vagy a 112, Rendőrség: a 107 vagy a 112, Általános segélyhívó telefonszám: 112

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában