vádemelés

2019.03.12. 08:43

Hat évet kaphat a drogos, aki késsel támadt egy tatabányai buszmegállóban

Csak a szerencsének köszönheti a férfi, hogy nem emberölés, hanem „csak” annak kísérlete miatt kell felelnie azért, amit a tatabányai buszmegállóban tett.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt vádat emelt az ellen a nyolc hónapja letartóztatásban lévő tatabányai férfival szemben, aki Tatabánya egyik buszmegállójában megtámadott, majd nyakon szúrt egy embert.

Dr. Reszl Ildikó főügyész felidézte: az elkövető 2018. június 7. napján tatabányai otthonában kábítószert fogyasztott, majd másnap lakóhelye előtt az utcán italozott. A szeszesital fogyasztását 23 óra körül hagyta abba, otthon ruhát váltott, majd újra az utcára ment. Hajnal egy óra körül lépett oda az egyik tatabányai buszmegállóban beszélgető későbbi áldozatához és annak testvéréhez, ismerőséhez.

– A kábítószer és alkohol hatása alatt álló vádlott szóváltás nélkül a sértettet a nyakánál fogva megragadta, a padról felrántotta, a földre lökte – részletezte a támadás kezdetét a főügyész, hozzátéve, hogy a sértett védekezett, így lelökte magáról a támadót, majd kérdőre vonta. miért támadott rá. Erre az bocsánatot kért, majd úgy tűnt, vége a balhénak, és mindketten távoznak, ám ekkor a támadó, anélkül, hogy bármit mondott volna, hirtelen a magánál tartott 6 centi pengehosszúságú késsel egyszer, közepes erővel sértettet nyakon szúrta, majd elfutott.

Szerencsére csupán egy 2 centiméter mély, 8 napon belül gyógyuló sebet okozott, de, ahogy arra dr. Reszl Ildikó is felhívta a figyelmet, a testtájékra figyelemmel a szúrás alkalmas volt halált okozó sérülés előidézésére, ennek elmaradása a puszta véletlenen múlott.

A gyanúsított letartóztatását a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság először 2018. június 11-én rendelte el, majd legutóbb március 11-ig meghosszabbította, mert fennállt a bűnismétlés veszélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!