lebukott

2018.11.12. 11:30

Igazi pancser volt a tolvaj, aki áruházból lopott Tatabányán

Egy tatabányai áruházban többszöri nekifutásra szerzett zsákmányt a tolvaj, A próbálkozásaiért azonban így is fizetnie kell.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock.com

Ahogy arról dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Ügyészség helyettes szóvivője tájékoztatott, a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség november 12. napján a Tatabányai Járásbíróság elé állította azt a férfit, aki Tatabányán egy áruházban két alkalommal parfümöt és óvszert lopott, a biztonsági őr a második próbálkozásnál érte tetten. Az ügyészség a folytatólagosan, szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége elkövetése miatt arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat pénzbüntetésre ítélje.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adva a vádlottat 96.000,-Ft pénzbüntetésre ítélte.

A férfioktóber 22-én 8 óra 43 perc körüli időben a tatabányai áruház kozmetikai osztályán egy férfi 1899 forint értékű parfümről az áru védelmét szolgáló lágy etikettet letépte, majd egy doboz, 939 forint értékű óvszer csomagolását széttépte és a termékeket a kabátja ujjába rejtette, azonban a parfüm onnan kicsúszott és a földre esve összetörött. Az elkövető ezt követően egy darab 2199 forint értékű férfi parfümről tépte le az áru védelmét szolgáló lágy etikettet, majd azt ismételten a kabátja ujjába rejtette, de a kozmetikai cikk megint kicsúszott a ruházatából és a földre esve eltörött.

A vádlott ezután egy harmadik, 2199 forint értékű férfi parfümről tépte le az áru védelmét szolgáló lágy etikettet, majd azt a kabátja ujjába rejtve, az óvszerrel együtt fizetés nélkül távozott az áruház területéről.

A férfi pár nappal később újra próbálkozott, október 28-án 8 óra 30 perc körüli időben visszatért ugyanabba a tatabányai áruházba. A polcról leemelt egy újságot, majd a kozmetikai osztályra ment, ahol egy darab, 2.199 forint értékű férfi parfümöt először a nála lévő újság mögé, majd a ruházata alá rejtette. A férfi ezt követően az újságot kifizette, majd az illatszerrel a ruházata alatt megkísérelt távozni az áruház területéről, azonban a biztonsági őr cselekményét kamerán keresztül mindvégig figyelemmel kísérte és őt a kijárat után feltartóztatta. A lopás elkövetési értéke mindösszesen 9.435,- Ft, melyből 2.199,- Ft összeg megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában