verseny

2018.10.03. 14:18

Tűzoltók versengtek műszaki mentésből (képek, videó)

A tataiaknak különösebben nem kell bemutatni a várkanyart. Már-már festői a látványa. Szerdán azonban roncsautók csúfították el az idilli látképet. Itt rendezték ugyanis az első országos műszaki mentőversenyt. Éppen ezért tűzoltók, vöröskeresztesek, mentősök lepték el a környéket...

Petrik József

A tatai művelődési ház és a Váralja utca forgalomtól lezárt szakasza úgy nézett ki, mintegy katasztrófa sújtotta övezet. Mentőautók, tűzoltó szerkocsik, műszaki járművek, targoncák foglalták el a területet. Az úttesten súlyos balesetet szenvedett gépjárművek vesztegeltek, sérültek jajgattak. Szerencsére a karambolozott autók az első országos tűzoltó műszaki mentőverseny kellékei voltak. A főszerepet pedig annak a húsz csapatnak – tizenkilenc megye és a főváros – a tagjai „játszották”, akik a szakavatott zsűri előtt mérték össze felkészültségüket, tudásukat.

A verseny szervezéséből a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kollégái oroszlánrészt vállaltak.

Fülep Zoltán ezredes, az OKF tűzoltósági főosztályának vezetője elmondta, hogy a „szakma” az ország minden táján igyekszik megmutatni magát, abszolút valóság közeli a szimulációkban. Az ezredes szavait támasztotta alá, hogy a közvetlen közelünkben hidraulikus vágók sívitása hasította a levegőt, és a rommá tört jármű ajtaját, tetejét. Javában zajlott a bajba jutott vezető(k) kimentése... Aztán a feszítők is előkerültek, sőt, újdonságként az akkumulátorról is működtethető mentőeszközök is „hadba lépett”.

További részletek a csütörtöki 24 Órában.

(Képek: Zantleitner Ingrid/24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában