vádemelés

2018.10.01. 13:12

Akár életfogytot is kaphat a sporttáskás díler

Vádat emeltek a sporttáskás drogdíler ellen, akit a tatabányai vasútállomásnál kapcsoltak le . Akár életfogytiglani börtönt is kaphat.

Kábítószerterjesztő elfogása

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség benyújtotta vádiratát a sporttáskás díler ellen, akit február 20-án fogott el a rendőrség a tatabányai Konzumnál. A vádiratot jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be az ügyészség, így a közel hét hónapja letartóztatásban lévő férfi 5-20 évig terjedő büntetést, de akár életfogytiglani börtönt is kaphat a hatályos törvények szerint. Az ügyészség a vádiratban ugyanakkor indítványozta, hogy ha az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság a vádlottat 8 év szabadságvesztésre ítélje.

A vádirat szerint a férfi az elfogását megelőző egy év alatt rendszeresen értékesített kábítószert Tatabánya területén. A vádlott február 20-át megelőzően azért vásárolt egy sporttáskányi marihuánát, hogy azt haszonszerzés céljából Tatabánya területén terjessze. Az elkövetőt a nyomozó hatóság tagjai február 20-án Tatabányán, a Jedlik Ányos úton lévő vasútállomás gyalogos felüljáróján igazoltatták, és a nála lévő sporttáskában körülbelül 2 kilogramm tömegű kábítószer tartalmú, zöld növényi anyagot találtak és foglaltak le.

A lefoglalt kábítószer jelentős mennyiségű, Dr. Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a jelentős mennyiség alsó határát 64 százalékkal haladja meg. Emiatt az férfi a Büntető Törvénykönyv szerint 5-20 évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy akár életfogytiglani börtönnel is büntethető. Az ügyészség a vádiratban továbbra is indítványozza a letartóztatás fenntartására, mert fenn áll annak a veszélye, hogy a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában