vádirat

2018.09.20. 13:54

Vádat emeltek az idős házaspárra otthonukban késsel támadók ellen

A Komáromi Járási Ügyészég benyújtotta vádat emelt két férfi ellen, akik még 2017 karácsonyán két házba is betörtek és késsel fenyegettek, majd kifosztottak egy idős házaspárt Ácson.

F. M.

Forrás: shutterstock

Bíróság előtt felelhet az a két férfi, akik tavaly decemberben úgy gondolták, rablással ajándékozzák meg magukat karácsonykor. Az ügyet majd a Komáromi Járásbíróság tárgyalja. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a vádlottakat halmazati büntetésként fegyházbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától való eltiltásra ítélje.

A vádlottak december 20-ról 21-re virradó éjjel egy ácsi családi házban kezdték a fosztogatást. Felfeszítették a teraszajtót, és több mint 250 ezer forint értékű szerszámokat, háztartási eszközöket, ruhákat és elektronikai termékeket vittek el a házból. A házban lakók nem ébredtek fel, nem úgy a következő portyán.

A férfiak egy másik ácsi családi házat is kiszemeltek maguknak, ahová karácsony első napján, december 25-én éjjel törtek be az ablakon keresztül. A házban egy idős házaspár lakott, egy 88 éves férfi és 85 éves felesége, ők a hálószobában aludtak.

A betörők a hálószobában kezdték a „munkát” símaszkban. Felébresztették az idős asszonyt, és egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel fenyegetően faggatta a nőt a konyhában álló széf zárkombinációjáról. Társa közben a széfet próbálta felfeszíteni.

A nő megpróbált felkelni az ágyból, azonban az őt faggató betörő ezt nem hagyta, bal kezével a mellkasánál fogva visszanyomta az ágyra. Az idős asszony a fenyegetés ellenére a kódot nem árulta el. Ezután a késes férfi próbálta meg felfeszíteni a széfet, de nem járt sikerrel.

Eközben a szintén maszkot viselő társa az ágyból felülni próbáló idős férfit két kézzel visszalökte az ágyra, és egyszer állon ütötte. Az ütéssel nyolc napon belül gyógyuló zúzódást okozott. A portya végén a nő bal csuklóját megszorította, a nyakából letépett egy nagyértékű aranyláncot medállal együtt, amit elvitt magával

A Komáromi Járási Ügyészség kettő rendbeli, felfegyverkezve, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, egy rendbeli éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, kettő rendbeli kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, egy rendbeli szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot két férfival szemben.

 

 

(Borítókép: Illusztráció)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában