letartóztatták

2018.09.30. 18:02

Tagadja a várpalotai gyilkos, hogy szerelemféltésből ölte meg az anyát és a 2 éves kisfiát

Elrendelte a bíróság annak a 40 éves férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint Várpalotán végzett egy 22 éves nővel és annak 2 éves gyermekével.

Kemma.hu

A férfi már letartóztatásban van

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Elrendelte a bíróság védencem letartóztatását, aki beismerő vallomást tett. Arra nem tudott válaszolni, mi váltotta ki belőle a gyilkos indulatot, erre a kérdésre valószínűleg majd orvos szakértő válaszol – mondta el a veol.hu-nak Polgár Péter, a várpalotai kettős gyilkossággal gyanúsított 40 éves férfi védője vasárnap, a bírósági döntés után.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken lett gyilkosság áldozata az épp Komárom-Esztergom megyébe költözködő édesanya és kétéves kisfia. Még aznap elkapták a 40 éves férfit, aki a gyanú és vallomása szerint végzett velük.

Az ügyvéd elmondta, védence és a nő, akik korábban rövid ideig szerelmi kapcsolatban álltak egymással, megbeszélték, hogy a férfi elmegy volt párjához és visszaviszi neki a laptopot, amit a nő kérésére megjavíttatott. Így is történt szeptember 27-én, amikor órákon át beszélgettek egymással.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy a férfi eddig semmilyen jogsértést nem követett el, büntetlen előéletű, választékosan beszél, békés természetű. Kiemelte, nem szerelemféltésből történt a tragédia, kulturáltan megbeszélték a szakítást. Előre látszott ugyanis, hogy rövid távú lehet a kapcsolatuk, mert kezdettől fogva ott volt a bizonytalanság, hogy a nő esetleg visszatér korábbi párjához.

A férfi már letartóztatásban van
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. szeptember 27-én délután felkereste a korábban hozzá közel álló sértettet. Miután megtudta, hogy az asszony új életet akar kezdeni, fojtogatni kezdte, aminek következtében a nő életét vesztette. A házban tartózkodott a nő kétéves kisgyermeke, aki látva elhunyt édesanyját, sírni kezdett. A férfi ezután őt is oly módon bántalmazta, hogy a gyermek szintén meghalt.

 

Címkék#gyilkossag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában