horror

2018.09.03. 08:00

Öten támadtak a tatai családra: a gyereket kínozták, milliókat raboltak

A filmekben látni leginkább olyat, ami Tatán megtörtént: az ügyészség vádat emelt egy horrorisztikus tatai rablás ügyében az egyik elkövető ellen.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette, 2 rendbeli tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette, 2 rendbeli felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette miatt nyújtott be vádiratot a minap.

A július 1. óta hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy ha az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság 10 év fegyházbüntetésre, és 10 év közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetésre ítélje, ezen túlmenően kötelezze 10 millió 564 ezer 470 forint bűnügyi költség megfizetésére. A rabló sorsáról a Tatabányai Törvényszék dönt majd.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, hogy a vád szerint az elkövető négy társával 2017. március 27-én, hajnali kettő óra körül körüli időben egy tatai családi házba tört be. A garázsból nyíló szerszámtároló redőnyét felhúzták, a szúnyoghálót levágták, az ablaküveget beégették, majd az ablakkeretet befeszítették. Az elkövetők sötét ruhát, símaszkot viseltek, a hálószobában a sértetteket, azaz egy férfit, két gyermeket és egy nőt gyorskötözővel megkötöztek.

Egy elkövető a megkötözött családot őrizte, miközben társaik a lakásban értékek után kutattak. Egy másik rabló a sértett nőtől céges iratok és a házban lévő pénz átadását követelte, miközben azzal fenyegette meg, hogy bántalmazni fogja. Az egyik férfi a megkötözött férfit ököllel többször megütötte, gyermekei megölésével fenyegette, miközben az értékek átadását követelte.

Ugyanez a férfi az egyik gyermek ujját késsel szurkálta, ezzel akarta rávenni a sértett férfit az értékei átadására. Az elkövetők végül a kvázi túszul ejtett családot egy alagsori szobába bezárták, ezt megelőzően az ajtó belső kilincsét eltávolították, ezután a lakás helyiségeit átkutatták, a házból ékszereket, forint, euró és angol font készpénzt, nagy értékű órákat tulajdonítottak el. Az ékszerek és órák együttes értéke: 5 millió 819 ezer 976 forint, az eltulajdonított készpénz együttes értéke 1 millió 885 ezer 522 forint volt.

A vádlott 2017. szeptember 08. napjától van letartóztatásban, a vádiratban az ügyészség ennek fenntartására tett indítványt, mert megalapozottan feltehető, hogy a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, valamint fenn áll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában