prédikálószék

2018.09.30. 20:32

Akkora volt a szobi tűz, hogy még 10 kilométerről, Dömösről is látszott a füstje (videó)

Vonuló felhők, kék ég, a Dunakanyar páratlan látványa... ez mégsem egy szokványos videó a természet szépségéről, ugyanis az Időkép webkamerája a szobi léüzem füstjét is rögzítette. 10 kilométeres távolságból.

Kemma.hu

Füst gomolyog Szob térségében, ahol a léüzemben mûanyag rekeszek és hordók gyulladtak ki 2018. szeptember 29-én. Személyi sérülés nem történt, de a tûzvész a közelben egy gáztározót is veszélyeztetett. A tüzet a tûzoltók megfékezték.

Fotó: MTI/ Pach Ferenc

Szombaton délután fél egykor csaptak fel a lángok Szobon, a légyár területén: körülbelül háromszáz négyzetméteren műanyag rekeszek, műanyag hulladék és szemét égett. Ezzel lényegében egy időben az Időkép prédikálószéki webkameráján is megjelent a tűz füstje. A területileg Dömöshöz tartozó Prédikálószék légvonalban mintegy 10 kilométerre van Szobtól.

A légyárba rengeteg tűzoltó sietett: a váci, gödöllői, fővárosi, balassagyarmati és rétsági hivatásos, valamint a nagymarosi önkéntes és a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók, akik a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával kezdték meg a lángok oltását. A tűz a közelben lévő gáz tározót is veszélyeztette, azonban a tűzoltóknak sikerült a lángok továbbterjedését megakadályozni, így az más épületekre sem terjedt tovább.

A fővárosi katasztrófavédelmi műveleti labor folyamatos méréseket végzett a területen és annak a környékén, azonban egészségre káros koncentrációt a műszerek nem mértek.

A videón 5:50-től, a kép jobb szélén látható a szobi tűz füstje:

A helyszínen több munkagép is segítette a tűzoltók munkáját, melyek elegyengették a még izzó részeket. A tűzben szerencsére senki nem sérült meg, azonban az anyagi kár jelentős. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretén belül vizsgálja a tűz keletkezésének az okát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában