3 nap

2018.07.10. 06:42

Így mentették ki a vízaknából a kiskutyát

A vízaknából kimentett tündéri kiskutya hamar visszakerült a gazdájához, hála annak, hogy chippelve volt.

G.D.V.

A vízaknából kimentett tündéri kiskutya hamar visszakerült a gazdájához, hála annak, hogy chippelve volt.

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Három napig várta egy tíz méter mély vizes aknában megmentőit egy kölyökkutya, amelynek megmentéséről és sorsáról újabb információkat tudtunk meg. A Mexikói névre hallgató németjuhász keverék feltehetően még szombat reggel szökhetett meg a telephelyről, ahol lakott. Gazdái ugyanis a szombati etetésnél már nem találták a helyén. Mivel egyszer már megszökött, először azt gondolták a kaland után most is hazatalál. De miután még vasárnap sem volt a helyén aggódni kezdtek.

Azonban hiába járták be a környéket, sehol sem találták a kutyát. Már a legrosszabbakra gondoltak, mikor kedden csörgött a telefonjuk. Az állatorvos hívta őket, hogy a leolvasott chip szerint megvan az elkóborolt házőrző. Mint kiderült a kölyök kalandvágya ezúttal komoly bajba vitte. Egy közeli telephely vízaknájába esett bele, ahonnan végül a Nyergesújfalusi Katasztrófavédelmi Örs tűzoltói szabadították ki.

– Ügyeletünkre érkezett a bejelentés, hogy egy kutya egy tíz méter mély vízaknába esett. Szerencsére meg tudott kapaszkodni egy kiálló csőben, de így is mintegy 50-80 centiméterre volt az akna peremétől. Önerőből nem tudott kimászni – mondta Jónás József őrnagy, a Nyergesújfalusi Katasztrófavédelmi Örs parancsnoka.

– Végül a tűzoltók egy létrát fektettek az akna fölé. Az egyikük erre feküdve nyúlt le az egyébként teljesen nyugodt kutyáért. Szerencsére pont elérte, így a szőrénél fogva ki tudta emelni. Az állat kifeküdt a napra pihenni, a helyiek pedig adtak neki egy bögre tejet, amit hálásan meg is ivott. Közben értesítették az állatorvost – mesélte a történteket a parancsnok, akitől azt is megtudtuk, hogy az állatmentés is a feladataik közé tartozik, így a gazdának semmibe se került az akció. Ráadásul az állatmentést ugyanolyan komolyan veszik, mint mondjuk egy tűzesetet. Riasztást követően két percen belül indulniuk kell a helyszínre.

Sikerült megtalálnunk a kutya gazdáit is. Megtudtuk, hogy a kölyköt nagyon megviselték a történtek. Minden nap jár hozzá az állatorvos, hogy antibiotikumot és különböző vitaminokat adjon neki. A cél, hogy minél előbb újra rendesen ehessen, és erőre kapjon.

– A húslevest már megette. Az orvos szerint biztos, hogy több napig volt az aknában. A kimerültség, az izgalmak, és a koplalás legyengítette, most fokozatosan kell visszaszoktatni a rendes táplálkozáshoz – árulta el Steinwender Sándor, a telephely egyik tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!