ollós támadó

2018.06.21. 11:52

Lelépett az országból a környei buszmegállóban őrjöngő férfi

Börtönbe zárhatják a férfit.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben, aki ittasan balhézott egy környei buszmegállóban, majd a kihallgatása után megszökött. A férfivel szemben most börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a férfi még 2017 januárjában rúgott bele a megállónál álló hulladéktárolóba, majd betörte egy seprűnyéllel az utastájékoztató táblát, amivel 15 ezer 500 forintos kárt okozott. Ettől azonban még nem higgadt le. A buszmegálló melletti üzlet ablaka és ajtaja sem úszta meg: ezeket is betörte, 27 ezer forintos kárt okozva.

Haragja ez után a buszmegállóban várakozókra zúdult: egy 23 centis ollóval indult feléjük fenyegetőzve, mire ők inkább elmentek onnan. A jelenlevők a fenyegető kijelentés kapcsán nem kérték az elkövető felelősségre vonását.

– A felfegyverkezve történő elkövetést az alapozza meg, hogy az elkövető által használt olló az élet kioltására alkalmas eszköz – tette hozzá a főügyész, akitől azt is megtudtuk, hogy a férfi a gyanúsítotti kihallgatását követően megszökött, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Ennek alapján február 18-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el, amikor hazatért külföldről, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Címkék#Környe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában