erőszak

2018.05.09. 10:49

Titokban készített intim képekkel zsarolta, verte, gyilkossággal fenyegette párját a férfi

Gyilkossággal is megfenyegette párját a 24 éves férfi Tokodon, de rendszeresen pofozta és titokban készített intim képekkel is zsarolta.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat a 24 éves férfival szemben. A hónapokig tartó terror akkor derült ki, amikor a nő kórházba került a sérülései miatt. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

A férfi a párjával 2017 áprilisától élt élettársi kapcsolatban egy tokodi lakásban. Kapcsolatuk hamar megromlott, mert a férfi féltékeny volt, továbbá domináns félként mindig meghatározta azt, hogy a sértett hogyan éljen. Az elkövető azt is el akarta érni, hogy a párja ne barátkozzon senkivel, csak vele foglalkozzon.

– A rendszeressé váló veszekedések során a férfi kiabált, szidalmazta, becsületsértő kifejezésekkel illette a sértettet, vele agresszíven viselkedett. A vádlott többször azt is mondta, hogy az általa titokban készített intim felvételt közzéteszi az interneten, és így fogja a sértettet megalázni – részletezte a Kemma.hu-nak dr. Reszl Ildikó főügyész, akitől azt is megtudtuk, hogy a nő a párja miatt befelé forduló lett, megszakította a kapcsolatot a barátaival, ritkábban találkozott a rokonaival.

A férfi együttélésük alatt többször bántalmazta a nőt, ilyenkor minden indok nélkül megpofozta, megrángatta, vagy neki lökte radiátornak, de olyan is történt, hogy elgáncsolta. Egy vita során életveszélyesen is megfenyegette, nyomatékosításként pedig a kést belevágta a konyhapultba.

A nő az egyik bántalmazást követően, szeptember közepén kórházba került, és csak ekkor merte elmondani, hogy a férfi rendszeresen bántalmazta őt. A sértett ez után szakított a vádlottal, és feljelentést tett a rendőrségen.

Ha úgy érzi, bajban van, itt kérhet segítséget

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT): 06/80-20-55-20 (éjjel-nappal), e-mail: [email protected]

Caritas lelkisegély Szolgálat: 0680/505503 Hívható: este 6 és reggel 6 között

Segélyvonal bántalmazott nőknek: 06-80-505-101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek; 18-22-ig)

PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06-70-252-5254 szerdánként 16 -18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig

Mentők: 104 vagy a 112, Rendőrség: a 107 vagy a 112, Általános segélyhívó telefonszám: 112

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!