vádemelés

2018.04.09. 08:28

Botrány, hogy mit művelt a mentőautóban a balesetező sofőr

A mentőápoló segíteni akart rajta, de a férfi a mentőautóban tombolni kezdett.

Kemma.hu

Mentőápolóra támadt a férfi

Forrás: shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki mentőápolóra támadt. A büntetett előéletű támadó sorsáról a Tatabányai Járásbíróság dönt majd. Az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Az eset még 2017-ben történt Bajon, amikor az egyik hajnalon a Bajon az autójával balesetet szenvedett a férfi. Mentőt hívtak a helyszínre, hogy ellássák a sérüléseit. A kiérkező mentőápoló fertőtlenítette a sérült férfi sebeit, majd a mentőautóhoz kísérte, segített neki az autóba beülni, ennek során bekötötte a biztonsági övét, vagyis minden úgy történt, ahogy ilyen esetben kell. A mentőautóban azonban kitört a balhé.

A sérült előbb szidalmazni kezdte a mentőápolót, majd a biztonsági övét kikötötte, felállt a mozgó járműben, odalépett hozzá, és többször megpróbált megütni. A megtámadott ápoló a férfit lefogta, visszaültette az ülésbe, ám ennek során a sértett kezén hámsérülés keletkezett, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!