befejezték a nyomozást

2018.02.17. 08:47

Bíróság elé áll a fénysorompót hazavágó daewoo-s

Ő sem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét.

kemma.hu/police.hu

Forrás: police.hu/Shutterstock

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a tatabányai rendőrök nyomozása az ellen a 74 éves sárisápi férfi ellen, aki 2017 őszén autójával nekihajtott a Süttő és Neszmély között található vasúti átjárónak.

A gyanú szerint a sárisápi férfi 2017. november 12-én reggel Süttő felől Neszmély irányába tartott egy Daewoo-val a 10-es úton, azonban a 67-es kilométerszelvényben lévő vasúti átjáróhoz közeledve nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, és elvesztette az uralmat autója felett.

A Daewoo letért az úttestről és felhajtott a vasúti átjáró előtt lévő szalagkorlátra, amin végigsiklott és a vasúti fényjelző készüléknek, valamint a közvetlenül mögötte lévő félsorompónak ütközött. A baleset során a fényjelző készülék és a félsorompó a vasúti sínek felé megdőlt, a sorompó rúdja az úttestre esett.

A sárisápi férfi ellen a közúti közlekedés biztonsága ellen gondtalanságból elkövetett vétség elkövetése miatt indult eljárás, amelyet a napokban fejeztek be a tatabányai nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!