botrány

2017.10.27. 10:20

Zacskót húzott unokái fejére a nagymama

Börtönbe kerülhet az a dági asszony, aki ittas állapotában három kisunokájával rendszeresen durván, agresszívan viselkedett, előttük ivott és káromkodott.

kemma.hu

Forrás: shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a 60 éves asszonnyal szemben, aki több alkalommal durván bántalmazta unokáit. A bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

2015 júliusától az elkövetővel lakott a fia, a menye, valamint három unokája, két 8 és 6 éves kislány, valamint egy 5 hónapos kisbaba. A nagymama rendszeresen fogyasztott alkoholt a dági otthonában, ittas állapotban trágár szavakat használt, kiabált.

Az asszony sokat vigyázott és felügyelt a gyerekekre addig, amíg azok édesanyja ügyeket intézett vagy vásárolni ment, és így távol volt. Az elkövető ilyenkor állandóan bort ivott a gyerekek előtt, trágár módon szidalmazta őket, és tényleges testi sértési szándék nélkül zacskót húzott a fejükre, ami a kislányokat megrémítette.

Előfordult olyan is, hogy a gyerekek előtt szintén ittas állapotban a csecsemőt durván megetette, többször erőteljesen a szájába nyomta a kanalat, amitől a kisbaba keservesen sírni kezdett, ezért az asszony a csecsemőt az ágyra dobta, aki nem sérült meg. A kisbabával való durva bánásmód a gyerekekben félelmet keltett. Az asszony magatartása veszélyeztette a gyermekek érzelmi életét, testi épségét.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!