lebuktak

2017.10.05. 09:10

Egy órával a lopás után igazoltatták a fatolvajokat, ez lett a vesztük

Majdnem sikerrel járt az a két szlovák állampolgárságú férfi, akik egy süttői erdészetből akartak fát lopni, a rendőrök eszén azonban nem tudtak túljárni.

kemma.hu/police.hu

Az esztergomi rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két szlovák állampolgár ellen.

A gyanú szerint a két férfi október 4-én 3 óra körül egy szlovák felségjelzésű teherautóval érkezett a Süttő mellett található egyik erdőgazdasághoz. Ott egy erdőrészletből kitermelt 5 erdei köbméter bükk tűzifa volt őrizetlenül. A teherautóra majdnem az egészet, mintegy 4 köbmétert felpakoltak és elszállították – az erdészet engedélye nélkül, lopási szándékkal.

4 köbméter fát pakoltak fel a teherautóra
Forrás: police.hu

A nyergesújfalui rendőrőrs járőrei 4 óra előtt pár perccel Süttőn ellenőrizték az Iveco típusú kisteherautót. A rendőrök a jármű átvizsgálása során a csomagtérben megtalálták a felpakolt tűzifát. Mivel a sofőr a rakomány eredetével nem tudott elszámolni (a rendőröknek azt mondta, hogy a fát kapta), a két férfit előállították az esztergomi rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók lefoglalták a jármű rakterében lévő tűzifát és a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!