tűzkár

2017.08.29. 15:59

Hoteltűz: gyújtogatásról suttognak Dobogókőn – Képgaléria

Sikerült megfékezni a lángokat a dobogókői üresen álló Nimród Hotelben. A szálló komoly károkat szenvedett, így lehet, hogy egy részét bontani kell. A szakértők a tűz okát még vizsgálják.

kemma.hu

Hatalmas károkat okozott a tűz a Nimród Hotelben

Fotó: Mihádák Zoltán (MTI)

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedd reggel lángra kapott a dobogókői Nimród Hotel teteje. A szentendrei, a pomázi, az esztergomi és a fővárosi tűzoltóság összesen 50 tűzoltója sikeresen megfékezte a lángokat.

A tetőszerkezet és a felső szint 80 százaléka leégett, viszont személyi sérülés szerencsére nem történt – mondta el Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hatalmas károkat okozott a tűz a Nimród Hotelben
Fotós: Mihádák Zoltán (MTI)

Még tartanak az utómunkálatok, a parázs és az izzó részek oltása. A tűz okait és körülményeit még vizsgálják. A településen a közelmúltban több gyanús tűzeset is volt, emiatt felmerült a gyanú, hogy szándékos gyújtogatás történt. A tulajdonos is ezen a véleményen van, hiszen a használaton kívüli épületben nem volt olyan anyag, ami magától lángra kaphatott volna. A tűz olyan komoly károkat okozott, hogy egy statikusnak kell döntenie a megmaradt felső emelet esetleges bontása felől. A katasztrófavédelem a gyújtogatást nem erősítette meg, szakértők bevonásával vizsgálják a tűz okát.

Így küzdöttek a tűzoltók a lángokkal:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!